Over Aquaplan

De geschiedenis van Aquaplan in een notendop

Aquaplan biedt kwalitatieve producten voor het verbeteren en beschermen van je huis en tuin. Dit op het vlak van vochtproblemen, dakbedekking en isolatie. Aquaplan biedt professionele systemen op maat van de doe-het-zelver. Zo kan iedereen het resultaat van de professionele vakman bereiken. Aquaplan begeleidt je van A tot Z waardoor klussen eenvoudig wordt. Aquaplan is reeds meer dan 25 jaar expert in haar vak en maakt deel uit van de internationale IKO-group die al meer dan 100 jaar ervaring heeft in de professionele markt. Aquaplan is uw partner in totaaloplossingen die dankzij eigen productie en R&D-afdeling garant staat voor kwaliteit.

1985 - GEBOORTE VAN AQUAPLAN

Voor het eerst wordt aandacht besteed aan een sterk opkomend fenomeen: de DHZ. Via de nieuwe Aquaplan-afdeling richt ATAB zich nu ook naar de consument via de bouwmarkten en DHZ-zaken. Vanuit de know how in waterdichting voor platte daken wordt gestart met vloeibare coatings en pasta’s voor vochtbestrijding. Naast het professionele gamma ontwikkelt zich al gauw een volledig assortiment voor de doe-het-zelver.

1986  Oprichting van AQUAPLAN Nederland

Aquaplan introduceert succesvol zijn DHZ-verhaal in Nederland.
AQUAPLAN is al talloze jarenmarktleider in de Benelux.

1987 - AQUAPLAN OP BATIBOUW

Batibouw, the place to be !
Ook Aquaplan had begrepen dat aanwezigheid op grote beurzen en evenementen, zoals Batibouw, DIY & Homing en de voormalige Karwei beurs (NL) zeer belangrijk is in het kader van de uitbouw van het merk Aquaplan bij retailer en consument.

Na enkele jaren afwezigheid participeert Aquaplan in 2015 aan Batibouw !

1991 - AQUAPLAN KUSTTRAM ACTIE

De Kusttram wordt in een Aquaplan jasje gestoken en de eerste radiospot komt op Radio 2. Aquaplan werkt intensief aan haar naambekendheid. Het succes van Aquaplan leidt ertoe dat in de periode eind 1990-1992 de productie van vloeibare waterdichtingsproducten volledig wordt vernieuwd. Hiervoor worden een nieuw tankpark en een nieuwe productiehal gebouwd. Er worden eveneens diverse nieuwe mengers, afvullijnen en verpakkingsmachines in gebruik genomen.

1997 - AQUAPLAN & het “Grüne Punkt”

Aquaplan gaat resoluut voor ECO en sluit zich aan bij Fost-Plus en Val-i-Pac om verpakkingsafval systematisch te verminderen en/of te recycleren.

Aquaplan lanceert als eerste binnen het DHZ-kanaal een ecologisch gamma. De Belgische distributie honoreert Aquaplan als beste partner voor haar service en professionele aanpak.

2000 - AQUAPLAN MEMBER OF THE IKO GROUP

IKO werd in 1951 opgericht in het Canadese Calgary. In 1972 zette de IKO group reeds voor het eerst voet op Europese bodem in Ham. Met de overname in 2000 van Atab/Aquaplan producent van dakrollen, bitumineuze golfplaten en vloeibare waterdichtingsproducten positioneert IKO zich uitdrukkelijk in Europa als marktleider in Dak- en isolatieproducten. De vestiging Atab/Aquaplan te Antwerpen wordt de Europese hoofdzetel en kenniscentrum van de IKO group.

2006 - IKO lanceert PIR isolatieplaat

Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van Atab/Aquaplan. Met de jaren expertise in waterdichting en dakdichting én nu met isolatie biedt Atab als fabrikant totaalsystemen aan voor elke toepassing in de bouw.

IKO start in Klundert (NL) met een productielocatie voor de IKO Enertherm PIR isolatieplaten.

2008 - AQUAPLAN lanceert concept “op maat”

Aquaplan start in de DHZ het totaalconcept “Op maat – Op bestelling” met als eerste introductie een EPDM rubber dak op maat. Gauw wordt dit uitgebreid met AquaplanT groen dak, Rubber Dak, Draintegel, Kasteel-Lei, Aqua-Pan, ...

2013 - PEGGY BOEYKENS NEEMT FAKKEL OVER

Luc Van Schil geeft de fakkel door aan Peggy Boeykens, handelsingenieur en voormalig marketing manager bij Douwe Egberts Coffee Systems.

Innovatiestrategieën uitwerken !
Peggy Boeykens staat garant voor de verdere uitbouw van het succesverhaal van Aquaplan. Zij werd bij Aquaplan aangetrokken om o.a. een innovatiestrategie uit te bouwen, alsook het productassortiment uit te bouwen. Het accent ligt op de totale rebranding van het merk.

Welk product kiezen?

Van probleem naar oplossing in enkele eenvoudige stappen ...

Product catalogus

Waar verkrijgbaar?

In België en Nederland verkrijgbaar bij alle betere bouwmarkten en doe-het-zelf-zaken ...